İZMİR / GAZİEMİR - Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu

First Lego League

Okul robot takımımız robotik çalışmalara hızla deam ediyor. Uluslarası First Lego League turnuvasına katılım sağladık.

"Okullar Kodluyor, Robotlar Buluşuyor" Erasmus + projemiz okulumuzda kodlama ve robotik çalışmalara olan ilgili oldukça artırdı. Robot takımı seçmelerine 60 civarı başvuru yapıldı.

Okul tasarım beceri atölyesinde STEM etkinliği yapmak üzere başvuran öğrencilerden takımlar oluşturuldu ve etkinlik başlatıldı.

Etkinliği okul proje takımımız yakından gözlemledi. Öğrencilerimizin takım çalışması, işbirliği, saygı, yaratıcılık, sorun çözme gibi alanlarda başarı gösteren 10 öğreci okul robot takımına seçildi.

Kasım 2019 yılında başladığımız çalışmalar neticesinde

1 Robot oyunları için LEGO EV3 ile robot geliştirdik. Robotumuz robot takımı öğrncileri tarafından dizayn edilip, kodlandı. 15 Masa görevinin bulunduğu turnuvada okul denemelerinde 420 puan civarı performans gösterirken turnuva günü 320 puan alarak oldukça başarılı bir performans ortaya çıkardık.

2 Yenilikçi proje kategorisi için " Metro tünellerindeki hava akımından enerji üretme" projesini geliştirdik. Bu proje için İZBAN Genel Müdürlüğü, Gaziemir Belediyesi mühendisleri, Elektrik ve Elektronik mühensidleri gibi uzmanlarla konuşup bilimsel araştırmalar gerçekleştitdik.

3 Özdeğerler kategorisinde ise takım olarak eğlenerek öğrenmenin ne kadar güzel olduğunu fazlasıyla hissettik.

Danışman Öğretmen: Olcay DOĞAN

Robot Takımı Gaziemir Belediyesinde