T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu

SCRM Proje Hakkında

2018 yılı Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları

2018-1-TR01-KA229-058672_1 nolu

Projemiz 

 04-03-2020

Okullar Kodluyor, Robotlar Buluşuyor

"Schools Coding, Robots Meeting"

 

21 yüzyılda akıllı teknolojilerin gelişmişliği düşünüldüğünde  insan ve makine ilişkisi birbirinden ayrılmaz bir realiteye dönüşmüştür. Bu ilişkiyi insanın makinelere bağımlığı ile açıklamakta mümkün. Henüz gelişim çağında bulunan öğrencilerimizde bu teknolojilerin yörüngesine yerleşmiş durumda. Akıllı teknolojilerin basit birer kullanıcısı olarak hayatlarına devam eden öğrencilerimizin bu modern teknolojik araçlarla üretebilmelerini ve kendilerine yeni fırsatlar yaratmalarını istiyoruz.

İnsan ve makinelerin bu iç içe geçmiş hali insanı değiştirmekle birlikte, bilgi ve kabiliyetlerimizi aktarma ve artıma süreci olan eğitim sistemlerini de sarsmaktadır. Eğitim sistemleri çok hızlı gelişen bu tekno-dünyaya ayak uydurmakta gecikmektedir. Bu tarz projelerle gerçekleşecek bireysel dokunuşlar, hem öğretmenler hem de öğrenciler için çok hızlı gelişim gösterme imkanı sağlayacaktır.  Bu sebepten farklı, yenilikçi metod ve bakış açılarına sahip dünyanın çeşitli yerlerinde ortaklaşa işlerle STEM,Kodlama, Robotik alanda kendimizi geliştirme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bilişim teknolojilerine bağımlı öğrenciler yerine bilişimsel düşünebilen öğrenciler yetiştirmek gayretindeyiz.

Yunanistan, Romanya gibi STEM,Kodlama ve Robotik Tasarım konusunda yenilikçi bir bakış açısı geliştirmek isteyen ortaklarımızla kendimizi geliştirmek ve çağa uygun eğitim modellerine sahip olmak için bu projeyi önemsiyoruz. Bu sebepten "Okullar Kodluyor, Robotlar Buluşuyor" adıyla başladığımız K229 projemizi e-Twining alanında da güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için yola çıktık. Yepyeni bir dünya bizi bekliyor.

21-11-2018

 

 

 

 

 

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2018 - Güncelleme: 01.06.2021 23:22 - Görüntülenme: 782
  Beğen | 0  kişi beğendi