İZMİR / GAZİEMİR - Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu

Oyunumu Kodluyorum

21. yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve iş birliği olarak tanımlanmaktadır. Bu becerilerin kazandırılmasında teknolojinin önemli bir araç olduğu bilinmektedir. Üreten, sistematik düşünen, problem çözebilen, olaylar arasındaki ilişkileri görebilen, yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmenin ülkemizin kalkınması için önemli olduğu düşünülmektedir. Türkiye'de 29 milyon oyuncu zamanının yüzde 70'ini oyun oynayarak geçirmektedir. Bu yarışma ile öğrencilerin çağımızda önemli bir pazar haline gelen "oyun tasarlama" becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

"Okullar Kodluyor, Robotlar Buluşuyor" isimli Erasmus projemiz ile öğrencilerimizin Kodlama ve Robotik çalışmalara olan ilgisi artmıştır. Proje hedeflerimize hergün biraz daha yaklaşıyoruz bu kapsamda   Oyunumu Kodluyorum isimli Kodlama alanında gerçekleşen yarışmaya katılım sağladık. Öğrencilerimiz Sevgin ve Kayra çizimleri dahil herşeyiyle kendilerine ait ayrıca edebiyat kültür tarihimiz için oldukça önemli iki figür olan Ferhat ve Şirin hikayesini oyunlaştırdılar. "Ferhat'ı Şirin'e Kavuştur" oyunu ile yarışmaya başvurduk. Tebrikler sevgili öğrenciler.

YARIŞMA İÇİN TASARLANAN OYUNU OYNAMAK İÇİN TIKLA

20-06-2021